Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Greek TV: Saga of stupidity no. 2008

super-sized-remote-control

Ωραία. Απλά υπέροχα...

Πώς γίνεται κάθε φορά που ανοίγω αυτό το μαραφέτι που λέγεται τηλεόραση να μου γυρίζουν τα άντερα, δέν ξέρω πργαματικά. Η Ζαχοπουλική πραγματικότητα είναι γύρω μας. Μέσα στα σπλάχνα μας θα έλεγα. Ξενοπήδησε ο υπουργός! Οι δημοσιογράφοι οργιάζουν. Εφαγε λεφτά ο υπουργός! Οι δημοσιογράφοι οργιάζουν λιγότερο. Υπάρχει διαφθορά! Οι δημοσιογράφοι το τονίζουν παίζοντας τον Mont Blanc με μαεστρία πάνω απο τα χαρτιά τους. Ο μέσος έλληνας είναι απέδευτος, αφραγος, άξεστος και βλέπει τηλεόραση 15 ώρες καθημερινά, σε μία δημοκρατική χώρα οπου η δημοκρατία πνέει τα λίσθια! Ας περάσουμε στο επόμενο θέμα...

 channel logos

Η δημοσιογραφία δέν είναι παίξε γέλασε! Η δημοσιογραφία είναι σκέτο παίξε, αλλά κάν' το με σοβαροφάνεια.

Παίξε με την παιδική αξιοπρέπεια: Δέν ξέρω άν θυμάστε τον βιασμό της 16 χρονης σε μία κατάληψη πέρυσι, οπου ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τις καταλήψεις σεξουαλικά οχυρά και πληγές παιδοπορνογραφίας. Σπήλωσαν ανεπανόρθωτα δύο ανηλήκους, έστω και ανώνυμα (βασικά ολα τα είχαν αποκαλύψει εκτός απο αυτό)  

Παίξε με τον ανθρώπινο πόνο: Οταν βλέπεις μία χαροκαμένη μάνα να θρηνεί το παιδί της, πάς εσύ σαν άνθρωπος να της πείς "πώς νιώθετε?"  Οταν ο άλλος έχει μόλις γλιτώσει απο του χάρου τα δόντια πας να τον ρωτήσεις "φοβηθήκατε?" Ελεος.

Παίξε με τα παράθυρα: Τα παράθυρα είναι κάτι σαν τα τετράγωνα των αστέρων. Μάντεψε ποιός ηθοποιός θα είναι στο κάτω-δεξιά και κέρδισε ενα υπέροχο μπρασελέ. Για να κάνουμε ενδιαφέρον τον διαγωνισμοό, ΑΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑ (τι λένε, ποιοι συμφωνουνε. ποιοι οχι και που πάει η κουβέντα) ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΥΡΙΚΙΟ. Βασικά μέχρι να ασπρίσει ο μαυρίκιος, Τα μάυρα χάλια στα παράθυρα θα παραμένουν. Τα παράθυρα είναι μια υπέροχη μαγική εικόνα: Βλέπεις καθηγητές πανεπιστημίου που τα εύσημα και τα πτυχία καλύπτουν μέχρι και το ταβάνι, να συνδιαλέγονται με κατινιστικους όρους, φωνάζοντας για να ακουστούν περισσότερο ή για να μήν ακούγεται ο άλλος. Να χαρω εγώ καλλιέργεια (πατάτας)

Παίξε με την γνώση: Θα γίνω κακός και θα περιαυτολογίσω. Θυμάστε κάποτε τα φρουτάκια? Ναι. Αυτά τα υπέροχα μηχανηματάκια που με ένα μοχλό έβγαζαν τις διάφορες απεικονίσεις πηγών της βιταμίνης C? Μπράβο. Θυμάστε τι έγινε?  Βγήκε ο δημοσιογράφος-εισαγγελέας (να μην πώ όνομα ειναι και οικογενιάρχης) και ανάγκασε με την ελλειπή του γνώση να καταφέρει μια ελλειπή κυβέρνηση να βγάλει ηλίθιους νόμους? Θυμάστε τον άμοιρο ιδιοκτήτη Net Cafe που κρεμάστικε απο τον λευκό πύργο στην Θεσσαλονίκη? Λές και δέν υπάρχει παράνομος τζόγος! Τώρα τον ανακαλύψαμε μαζί με το Modem! Δυστυχώς είμαστε σέ μία χώρα οπου η ημιμάθεια ξεκινάει απο το γυαλί. Δυστυχώς.

Παιξε με τους συναδέλφους σου: Ενας δημοσιογραφικός "Γαμος" σχόλασε. Τα παιδιά της ζούγκλας και τα μαστάρια της Nastazia τώρα θσ κοιμούνται μόνα τους τα βράδια. Γιατι ο Baloo της ελληνικής δημοσιογραφίας παράτησε την ακριβοπληρωμένη του εφημερίδα και τον συνάδελφό του? Μπάζει απο κάπου νερά η βαρκα?

keracolor-television_48

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΖ! οσο και αν προσπαθούν να την βάψουν. Ο Ζαχόπουλος δέν ήταν ο μόνος υπουργός που ξενοπηδούσε. Δέν ήταν ο μόνος υπουργός-προσοπείο που πίσω απο αυτόν, υπήρχε μία σπείρα που τον χρησιμοποίησε μέχρι που τον πέταξε (απ το παράθυρο) Εδώ έρχεται η ερώτηση. Τι ενδιαφέρει τον μέσο έλληνα? Τα πηδολογήματα του υπουργού ή οτι τα λεφτά απο την φορολογία και τα εισιτήρια απο τα μουσία πάνε στις τσέπες κάποιων? Μήπως το κρυφτούλι πίσω απο το δάχτυλό μας κατάντισε γελοίο?

Αυτή είναι άλλη μία επιβεβαίωση: άν θέλετε νέα, κλείστε την τηλεόραση, και πάρτε καμμια 10ριά εφημερίδες. Ακόμα καλύτερα βάλτε μπροστά το pc και ψάξτε ειδισεογραφικά πρακτορία.  Γρήγορα, εύκολα. Η τηλεόραση στην Ελλάδα έχει ακόμα δρόμο να διανύσει. Μέχρι τότε είναι ένα πολύ αξιόπιστο μόνιτορ για games και DVD movies και ημιαπασχόλιση σάν σκαμπό. Οσο για τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί... Θα θερίσουν αυτά που έσπειραν πολύ σύντομα. Οχι, δεν προσπαθω να φοβήσω κάποιον, απλά προειδοποιώ.

"Push the button, don't push the button- drop the station, change the channel!"

Φυσικά δέν ξεχνάμε τις Πυρκαγιές του καλοκαιριού...

45702757_f36c4ffab2_o

1 σχόλιο:

  1. Κακιά η τηλεόραση αλλά δεν ξεφεύγει απο την γενικά κάκιστη ποιότητα των media παγκοσμίως... Ο μοντέρνος ρόλος τους ως τα "θεάματα" (για τον άρτον συζητάμε καμιά άλλη φορά) καλά κρατεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή