Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

You said, I say

Ευχαριστώ τον φίλο μου τον Cubilone (www.cubimension.net) για τα σχόλιά του. Πραγματικά τα πρώτα σχόλια στο blog μου και χαίρομαι που είναι απο εναν μοναδικό απο κάθε άποψη άνθρωπο.

Στο ψητό λοιπόν

Στο θέμα της τηλεόρασης

45702757_f36c4ffab2_o

"Κακιά η τηλεόραση αλλά δεν ξεφεύγει απο την γενικά κάκιστη ποιότητα των media παγκοσμίως... Ο μοντέρνος ρόλος τους ως τα "θεάματα" (για τον άρτον συζητάμε καμιά άλλη φορά) καλά κρατεί..."

Συμφωνώ απόλυτα στην τοποθέτησή σου, αλλά πρέπει κάποιος να μάθει στα ελληνικά ΜΜΕ ένα πραγματάκι που λέγεται "επαγγελματισμός".

Το BBC δέν βγάζει στα παράθυρα πολιτικούς και καλλιτέχνες στο δελτίο ειδήσεων. Μόνο άλλους δημοσιογράφους που καλύπτουν το εκάστοτε θέμα. Εκπομπές όπως αυτές του Larry King και της Oprah Winfrey είναι Talk Shows στα οποία αναλύονται γνώμες και σχολιάζεται η επικαιρότητα, χωρίς να παίρνουν το ύφος του "ενημερωτικού μαγκαζίνο"

Δέν λείπουν τέτοιες εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση. Το θέμα είναι οτι οι ρόλοι δέν είναι σαφείς. Ολοι οι παρουσιαστές είναι δημοσιογράφοι και όλοι οι δημοσιογράφοι είναι παρουσιαστές. Με τον ιδιο τρόπο που τα talk shows παίρνουν τον ρόλο των ειδήσεων και το αντίστροφο. Αυτό το αξιομνημόνευτο πατιρντί είναι η ενημέρωση του μέσου έλληνα περασμένο, όχι απο ενα, αλλα απο 200 φίλτρα και γνώμες και στο τέλος ή είδηση είναι στρεβλή.

Αυτό με τα θεάματα και τον άρτο, το Τσίρκο γίνεται για να ξεχνάμε τον άρτο. Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει μέχρι στιγμής... Οχι οτι έξω δέν γίνεται το ίδιο αλλά είπαμε. Υπάρχει και ένα κάποιο επίπεδο.

Ας περάσουμε στο θέμα της Sonic Team

666px-Sonic_Team_Logo.svg

"Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει what they are thinking over at Sega's. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να παίξεις έστω το NiGHTS γιατί πιστεύω ότι πρέπει να έχεις και δική σου, προσωπική εμπειρία απο το παιχνίδι. Καλά τα review και το word of mouth αλλά πολλές φορές πέφτουν και έξω, χωρίς να απεικονίζουν το πώς ένα παιχνίδι μπορεί να έχει καλές κρυφές πτυχές, ακόμα και αν γενικά είναι μέτριο."

Συμφωνώ στο οτι δέν το έχω πάρει στα χέρια μου ακόμα και δέν έχω αποκαλύψει όλες τις πτυχές του.

Θα σου πώ ομως το εξής. Αν έβγαινε ενα παιχνιδι όπως το Banjo & Kazooie που ξέρω οτι σ' αρέσει, και είχαν βγάλει ότιδήποτε έκανε το παιχνίδι θελκτικό σε εσένα, θα πλήρωνες να το πάρεις μόνο για το όνομα?  Οταν σου καταστρέφουν όλες τις μνήμες στην προσπάθειά τους να το κάνουν ποιό εμπορικό και στο τέλος να αποτυνχάνουν εντελώς περιμένεις να το πάρεις στο release?

Αυτό σκευτόμουν με το Nights. Βλέποντας Footages του παιχνιδιού βλέπω μία χαμένη ευκαιρία. Οσο χαμένη ήταν και το Sonic And the Secret rings. Δέν είναι οτι είμαι προκατελλημένος, απλά βλέπω ενα ακόμα παιχνίδι της Sega και μάλιστα ένα που θα μπορούσε να κρατήσει ατόφιο να γίνεται ένα ακόμα Secret Rings. Δεν είναι μόνο οτι δεν θέλω να το πάρω, ειναι οτι ΦΟΒΑΜΑΙ να το πάρω σκεπτόμενος τα άμοιρα € μου. Οταν ακούς reviews και δύο φορές βγαίνουν αληθινά, χάνεις την πίστη σου για κάτι καλύτερο απο την Sonic Team.

Επιπλέον μιλάμε για NiGHTS. Ενα παιχνίδι που παρέμεινε θρύλος στην βιομηχανία για το ονειρικό-ιδιότροπο περιβάλλον του και το μυστήριο που απέπνεε ο Nights και ο κόσμος του. Κάτι στο οποίο το νέο παιχνίδι έγδυσε το NiGHTS απο το μυστήριο του βάζοντας VO. Το NiGHTS ακούγεται γυναίκα και το REALA ακούγεται αντρίκό! ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΥΛΛΑ!

Επίσης, η Sonic Team έκανε το παιχνίδι αργό και το φόρτοσε με Platform Sequences οπου παίζουν τα παιδιά/πρωταγωνιστές. Ποιος ζήτησε κάτι τέτοιο?  Εκτός οτι το ΝiGHTS δέν είναι platform ουτε κατα διάνοια, στον κόσμο των ονείρων δέν μπορείς να τρέχεις δεξιά και αριστερά και όταν το κάνεις αυτό, απλά χάνεσαι γιατί δέν είναι υλικός. Αυτό ήταν το παλιό NiGHTS. Tον χρειαζόσουν, δέν σε χρειαζόταν. Σου έδειχνε τον δρόμο.

Τώρα τι? Πέρνεις το παλιό Manual και το σκίζεις (γιατί στο παλιό nights όλα τα μάθαινες απο το manual.) έτσι απλά? Τελικά απευθύνεσαι στους Fans? Απευθύνεσαι σε άλλο κοινό? Ποιός θα πάρει το NiGHTS? Δέν είδα κανέναν να το περιμένει εκτός απο αυτούς που έχουν ήδη παίξει το προηγούμενο και ακούω μόνο απογοήτευση.... Μπορεί να τό πάρω κάποια στιγμή έτσι για το γαμώτο, όμως δέν είναι αγορά προτεραιότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου