Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Μία βόλτα στην Rennes

Στο προηγούμενο πόστ, σας είχα υποσχεθεί μία βόλτα στην Rennes, τόσο με λόγια, όσο και με εικόνες. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Η Rennes βρίσκεται στα δυτικά της Γαλλίας, σχεδόν απέναντι από την Αγγλία. Για την ακρίβεια, τα νερά που την βρέχουν είναι τα νερά του στενού της Μάγχης. Για να καταλάβετε πού περίπου είναι, ορίστε ένας χάρτης.

where's rennes

Η Rennes είναι σαν να λέμε η πρωτεύουσα της Βρετάνης (όχι της Βρετανίας, αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα) Μίας περιοχής η οποία ίσως σας είναι γνωστή από έναν αγαπημένο ήρωα.

asterix_to_the_rescue_map[1]

Νομίζω ότι ο χάρτης είναι κατατοπιστικότατος, αν και ο μαγευτικός φακός δείχνει προς την πλευρά της Αρμορίκης

H πόλη της Rennes είναι μία μικρή πόλη, χωρισμένη σε διαμερίσματα. Αρκετά φλάτ σε σχέση με τις ανάλογες πόλεις στην Ελλάδα Μπορεί κάποιος να περπατήσει αρκετές ώρες και αρκετές εκατοντάδες μέτρα χωρίς να κουραστεί. Τουλάχιστον εγώ δεν κουράζομαι καθόλου να περπατώ στην πόλη.

Ίσως σε αυτό να συμβάλλει και το περιβάλλον. Η αρχιτεκτονική της Rennes έχει έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα και σχεδόν τα περισσότερα κτήρια της – και κυρίως τα σπίτια- την σέβονται άσχετα με το πόσο καινούρια είναι. (κάτι που δεν κάνουμε στην Ελλάδα πολύ) Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν μερικά δείγματα της αρχιτεκτονικής της πόλης που είναι κα-τα-πλη-κτη-κη!

DSC01394

 

DSC01397

Φανταστείτε τώρα πόσο ιδιαιτέρες είναι οι γειτονιές, ειδικότερα όταν μπλέκονται μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά δείγματα μέσα στην εικόνα.

δείτε μερικές φωτό ακόμα

DSC01399

DSC01401 

Η πόλη έχει μερικούς ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ καθεδρικούς ναούς. Είναι ίσως ότι μεγαλύτερο έχω δει σε γοτθικό ρυθμό. Το ίδιο και με μεγάλα βικτωριανά κτήρια και τα πλακόστρωτα που δίνουν αυτήν την ιδιαίτερη αύρα, κυρίως όταν έχει συννεφιά και θυμίζει κάτι από ατμοσφαιρικό αστυνομικό φιλμ.

Η πόλη, πέρα από ομορφιά, προσφέρει πολλά άλλα πράγματα. Πρόκειται για ένα ολοζώντανο μέρος με έντονη εμπορική δραστηριότητα, νυχτερινή και κυρίως φοιτητική ζωή.

Από καταστήματα εδώ υπάρχουν… πάααρα πολλά. Απο Virgin Megastore και Gallerie Lafayet, μέχρι Saturn και Fnac, C&A, Carrefour (3-4 απο δαύτα) Zara και άλλα μεγάλα καταστήματα. Επίσης έχει αμέτρητους μικρούς καταναλωτικούς θησαυρούς που προσφέρουν από πάμφθηνα βιβλία, μέχρι μεταχειρισμένα και σπάνια ξύλινα παιγνίδια και αντίκες. Είναι πραγματικά μοναδικό όταν μπορείς να βρεις μαγαζιά για όλα τα βαλάντια και στυλ (ακόμα και τζαμαϊκανή μόδα) σε ένα τόσο μικρό μέρος.

Υπάρχουν επίσης πολλές δυνατότητες διασκέδασης. Τα σινεμά είναι αμέτρητα και προβάλλουν απο Blockbasters μέχρι ταινίες πειραματικού γαλλικού κινηματογράφου. Θέατρα με διάφορες παραστάσεις επαγγελματικών και ερασιτεχνικών θιάσων, την όπερα της Rennes που προσφέρει διάφορες ευκαιρίες θεαμάτων, αθλητικά κέντρα, πισίνες, εστιατόρια, μπαρ, σπά… Ότι βάλει ο νους σας βρίσκεται στην πόλη, ένα βήμα ή μερικές στάσεις λεωφορείου δίπλα.

Λέγοντας για λεωφορείο, το σύστημα μετακινήσεων της Rennes είναι απλά φανταστικό. Υπάρχουν πολλά λεωφορεία που πάνε προς όλες τις κατευθύνσεις. Το κέντρο της πόλης, η πλατεία Republque είναι και το κέντρο που οι περισσότερες γραμμές συναντώνται. Επίσης η πόλη διαθέτει μετρό. Μία γραμμή μόνο και σχετικά λιλιπούτιο (το πλάτος και των δύο συρμών παίζει να είναι ίσο με το πλάτος ενός συρμού της Αθήνας) Επίσης, υπάρχουν και σταθμοί από τους οποίους μπορεί κάποιος να δανειστεί ποδήλατο και να κάνει την ποδηλατάδα του, επιστρέφοντάς σε έναν άλλο σταθμό.

Κάπου εδώ τελειώνω μία γρήγορη περιγραφή της Rennes. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακαλύψετε στα επόμενα posts και υπόσχομαι να είναι ποιό συχνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου