Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Sega & Sonic team: Δέκα χρόνια αποτυχία

 666px-Sonic_Team_Logo.svg 

Μπορεί το blog να έχει το όνομα Marioland's land, που κυρίως οφείλεται στο όνομα που με βγάλανε οι δικοί μου και το nickname του σχολείου, αλλά ο ήρωας των παιδικών μου χρόνων ήταν ο Sonic. 

Παρ όλο sonic_72_80που διέθετα (αφού ζητούσα) και κονσόλες της Ninty, τα παιχνίδια του Sonic ήταν τα αγαπημένα μου. Ναι. ταχύτητα, γυαλιστερά γραφικά, μουσική... όλα απέπνεαν κάτι διαφορετικο που με εκανε να κολλάω πολλές ώρες μαζί του.

Είμαι τυχερός που έζησα την χρυσή  εποχή του Sonic. Ακόμα και το Sonic 3D blast ήταν πολύ καλύτερο κακό παιχνίδι απο τα σημερινά. Επίσης η Sonic Team έφτιαξε και ένα ακόμα διαμάντι που έχει μείνει στην καρδιά μου. Το Nights in dreams. Ο λόγος που ήθελα Sega saturn και απέκτησα στα 21 μου.

Ολα ήταν ρόδινα μέχρι το Sega Dreamcast. Εκεί ο Sonic πέρασε στις 3 διαστάσεις και μάλιστα στα 128 bit. To Φανταστικό Sonic Adventure κατάφερε να εναντιωθεί στο Mario 64 ακόμα και αν δέν διέθετε την ίδια τεχνική πληρώτητα.

Μετά το Μέτριο Sonic adventure 2, ήρθε η παρακμη. Δέν ξέρω γιατί, αλλά ο Sonic και τα παιχνίδια του τα τελευταία 10 χρόνια είναι για τα σκουπίδια. Μοναδικές εξαιρέσεις τα παιχνίδια του Game boy advance και DS που ακολούθησαν τα πρότυπα των παλιών παιχνιδιών. Απο εκεί και πέρα, ότι έφερνε σφραγίδα της Sega & Sonic Team ήταν να αποφεύγεται οπως ο διάβολος το λιβάνι. Τι πάθανε ρε παιδια?

Ήρθε το Sonic Heroes το οποίο είχε μία άχρηστη κάμερα. Ηρθε το shadow the hedgehog οπου προστέθηκε και μία σχεδόν ηλίθια ιστορία μαζί με τον sonic να ηττάται απο τον shadow. Ηρθε το Sonic the hedgehog για το 360 που προκαλούσε εμετό με τα απίστευτα χάλια controls και τα προβληματικά collisions,  ήρθε το Sonic Riders στο ps2 οπου uh... και το SR Zero Gravity στο Wii οπου πρόσθεσε έναν ακόμα άθλιο τίτλο στην βιβλιοθήκη του. Το Sonic and the Secret rings: μία απο τις μεγαλύτερες απογοητέυσεις και το κερασάκι στην τούρτα είναι το καινούριο NiGHTS που απλά καταστρέφει όλα όσα ο πρώτος τίτλος έχτισε.

Κανιβαλισμός? Κερδοσκοπία στο πρόσοπο του δημιουργήματος του Yugi Naka? Δέν μπορω να καταλάβω. Αυτό που ξέρω είναι οτι το Sonic and the secret rings αν δέν ήταν τόσο ηλίθια τα controls και η camera (καταφέρανε να έχουν άθλια κάμερα σε on rails οι αnights_artθεόφοβοι!) θα ήταν ένα παιχνίδι που πολλοί θα λάτρεβαν και το Sonic Riders μπορεί να γινόταν το Mario Kart της Sega.

Οσο για το NiGHTS... Απαιτώ τα μέλη της Sonic team που έφτιαξαν αυτην την αηδία να αυτοκτονήσουν με Χαρακίρι. Βασικά Ολο το προσοπικό της Sonic Team που επι δέκα χρόνια... ΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ δέν μπόρεσε να φτιάξει ουτε ένα καλό 3D ή έστω 2D Sonic να κάνει χαρακίρι για τους εξης λόγους:

  • Ανικανότητα Σαν Game developers, Quality testers, software engeneers
  • Ανικανότητα Να ακολουθήσουν πεπατημένες οδούς (3D sonic ηταν και το Sonic adventure... ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ??? Το NiGHTS δέν είχε πίστες με τα παιδάκια να μαζεύουν αντικείμενα)
  • Αποτυχία να φτιάξουν voices για το Sonic
  • Εβαλαν voice στον NiGHTS! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!
  • Ταπείνωσαν ολοτελα 2 franchises που είναι αγαπημένα και καθεστημένα στον κόσμο του gaming
  • προσπαθούν να μημιθούν την Nintendo, με κορυφή το Sega Superstars Tennis.

Ξερετε λοιπόν τι πρέπει νά κάνετε ε?

5 σχόλια:

  1. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει what they are thinking over at Sega's. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να παίξεις έστω το NiGHTS γιατί πιστεύω ότι πρέπει να έχεις και δική σου, προσωπική εμπειρία απο το παιχνίδι. Καλά τα review και το word of mouth αλλά πολλές φορές πέφτουν και έξω, χωρίς να απεικονίζουν το πώς ένα παιχνίδι μπορεί να έχει καλές κρυφές πτυχές, ακόμα και αν γενικά είναι μέτριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα λες όλα αυτά.Η SEGA είναι μια πολύ καλή εταιρία παιχνιδιών.Δεν νομίζω να τα έχεις παίξει πότε στη ζωή αυτά τα καταπληκτικά παιχνίδια παρά τα έχεις δει μόνο σε εξώφυλλα και διαφημίσεις.Κατά την γνώμη μου ο Sonic είναι ο καλύτερος.Είμαι 12 ετών και μπορώ να καταλάβω τις αηδίες από τα καλά παιχνίδια.Όχι όπως εσύ που είσαι ενήλικας.Φαντάσου πόσο τέλειος είναι ο Sonic για να του κάνουν τόσα βιντεοπαιχνίδια.Λοιπόν αυτά που γράφεις είναι χαζομάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλάκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν, όπως λένε, "το να διαφωνείς με έναν ηλίθιο, κάνεις την κοινή γνώμη να μην καταλαβαίνει την διαφορα" σε παραπέμπω σε νεότερο post και δεν ξανα ασχολούμαι μαζί σου. Γράψε ότι θές, δεν θα σβηστούν, έτσι, για να παραμείνουν τα μνημεία της προσφοράς σου στο Internet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Geia sas! To kserw pws einai i gnwmi sas oti den sas aresoun ta kainourgia paihnidia tou Sonic. Dikaioma sas. Emena mou aresoun poly an kai tha synfwnisw oti merika apo auta einai kapws vlakies. Ekoinos o anagwgos pou sholiase pio prin, den nomizw oti eprepe na sas milisei etsi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή